Slide 1
Slide 2
Slide 3
Projekt:Transformering, ombygning, totalrenovering og ny indretning til døgninstitution
Bygherre:Københavns Kommune Socialforvaltning
Areal:Ombygget brutto Etagearealer 1200 m²
Landskab:-
Byggesum:10,5 mio. DKR
Opgave:Hovedentreprise
Rådgivning:Totalrådgivning: Programmering, skitsering, projektering, byggeledelse mv.
Opført:2008

Fensmarksgade 65, København N
For Københavns Kommune, har Rytter Arkitekter ombygget og indrettet en ny type døgninstitution for kriminelle børn i alderen 12-14 i den tidligere Social og Sundhedsskole.
Udfordringen var her at skabe en flerfunktionel institution for forskellige brugergrupper, som beboerne (børnene), pædagoger, undervisere og administration.
I programmeringsfasen havde vi fokus på behovsafdækning og brugerinvolvering for afklaring af funktions- og nærhedsrelatio-ner. Gennem workshops og åben dialog med en nedsat styre-gruppe bestående af socialforvaltningen, MR-Børn, repræsentan-ter fra ’Vilde læreprocesser’ samt en sikkerhedsrepræsentant. Målet var at nå en plandisponering ud fra et komplekst program der på en gang adskiller og samler begreber om hjemlighed, flek-sibilitet, funktionalitet og autoritet (som læringsbegreb) under samme tag.
3. og 4. etage blev total nyindrettet og ombygget til bl.a. dagskole, administration, personalefaciliteter samt udslusningslejlighed på 4. sal og to med bo-enheder med beboerværelser vagtrum og køkken, stue og ophold samt toilet og bade faciliteter på 4 sal.