Slide 1
Slide 2
Slide 3
Projekt:Transformering, ombygning, totalrenovering og ny indretning af modtagelsen
Bygherre:Københavns Kommune Socialforvaltning
Areal:Etagearealer 1200 m2
Landskab:-
Byggesum:10,5 mio. DKR
Opgave:Hovedentreprise
Rådgivning:Totalrådgivning: Programmering, skitsering, projektering, byggeledelse mv.
Opført:2008

Den flyvende Hollænder, Fensmarksgade 65, København N
Københavns Kommune
Rytter Arkitekter har ombygget og indrettet en ny type døgninstitution for kriminelle børn, i alderen 12 til 14 år, i den tidligere Social- og Sundhedsskole.

Udfordringen var at skabe en flerfunktionel institution for de forskellige brugergrupper; børnene, pædagogerne, underviserene og administrationen.

I programmeringsfasen lagde vi fokus på behovsafdækning og brugerinvolvering for afklaring af funktions- og nærhedsrelationer. Gennem workshops og åben dialog med en styregruppe bestående af socialforvaltningen, MR-Børn, repræsentanter fra ’Vilde læreprocesser’ samt en sikkerhedsrepræsentant. Målet var at nå en plandisponering ud fra et komplekst program der på en gang adskiller og samler begreber om hjemlighed, fleksibilitet, funktionalitet og autoritet (som læringsbegreb) under samme tag.

3. og 4. etage blev total nyindrettet og ombygget til bl.a. dagskole, administration, personalefaciliteter samt udslusningslejlighed på 4. sal og to med bo-enheder med beboerværelser vagtrum og køkken, stue og ophold samt toilet og bade faciliteter på 4 sal.